Сладкиш "Снежанка"

Сладкиш "Снежанка" Лакомник
Сладкиш "Снежанка"
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Елена Димитрова, гр. Кермен
Лакомник Необходими продукти

3 жълтъка
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 с.л. вода
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
орехи и/или конфитюр (по желание)
За крема:
3 белтъка
3 к.ч. пудра захар

Начин на приготвянe

От продуктите се приготвя кексова смес, като най-напред се разбиват жълтъците със захарта и олиото. След това се прибавят киселото мляко и водата, брашното с бакпулвера и най-накрая - ванилиите. По желание може да се прибавят и смлени орехи. Сместа се изсипва в тава и се пече на 200 градуса. През това време, докато се пече сладкишът, се разбиват белтъците на сняг и към тях постепенно се прибавя пудрата захар. След като се изпече сладкишът, се намазва с крема от белтъците и отново се връща във фурната, за да порозовее отгоре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц