Сладкиш "Снежанка"
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От продуктите се приготвя кексова смес, като най-напред се разбиват жълтъците със захарта и олиото. След това се прибавят киселото мляко и водата, брашното с бакпулвера и най-накрая - ванилиите. По желание може да се прибавят и смлени орехи. Сместа се изсипва в тава и се пече на 200 градуса. През това време, докато се пече сладкишът, се разбиват белтъците на сняг и към тях постепенно се прибавя пудрата захар. След като се изпече сладкишът, се намазва с крема от белтъците и отново се връща във фурната, за да порозовее отгоре.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп